Uppläsning

Våren 2024

Ännu är inte vårens uppdrag helt spikade. Mitt första nya kliv ut i lyrikens och musikens form blir tillsammans med Balladsångerskan Marie Länne Persson i Linköping den 26:e februari. Program och information kommer.

Spikat: Ett program på Italienska palatset med tema Ord och bild med några av OIK:s medlemmar, samt formgivaren Andreas Klippinge.

https://ordikronoberg.blogspot.com/2023/12/varprogra-2024-25-januari-19-mars-och-6.html

Mer: Jag läser poesi i samband med följande händelse på Det fria ordets hus, arrangörer Bibliotekets vänner den 9:e april:

Poesin – ”en rastplats för oroliga”

Ingela Strandberg, poet från halländska Grimeton, har nyss utkommit med diktboken
När jag var snö. Där skriver hon om människan som, förförd av naturen, kämpar med och mot sin oro, sitt begär, sin längtan. Hon har skrivit en lång rad diktsamlingar och tidigare också prosa, bland annat romanen ”En indian i Seattle”. Hon har också sjungit in en cd med egna sånger,

”Låt dom aldrig ta dig”. Tina Persson, välkänd Växjöpoet, inleder med läsning ur sin senaste, starka diktsamling Väster om Kråketorp. I samlingen flätar Tina på ett lysande sätt samman trådar i en yttre resa (renoveringen av ett hus) och en inre resa.

Tisdag 9 april kl. 18.00. Det fria ordets hus/Växjö konsthall. Entré 100 kr. Medlemmar fritt.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *