Mina böcker

Jag medverkar i ny antologi på Fri press förlag

Resiiliensen handlar om människans förmåga att återhämta sig i naturen, ungefär så, och här medverkar 17 spännande röster inom poesi och prosa. Själv har jag skrivit på prosa den här gången och det är en stor glädje för mig att få medverka med just den texten i detta sammanhang.

Nyheter: Min färskaste roman är en existentiell roman: Christina Cervantes magiska resor. Min andra fristående del om huvudpersonen Christina Cervantes utspelar sig i Sverige på ”Ön” och i olika delar av Grekland. Detta är ett sidoprojekt från min huvudsakliga poetiska utgivning. jag har skapat en genre som jag kallar existentiell feelgood. Djupa frågor och reflektioner blandas med ett narrativ av action med inslag av ett deckarspår.

Beställes hos mig (freja@mac.com) finns registrerad på bokinfo.

I mitten av september kom boken: Kaj Engström, Liv och konst på Votum förlag. Läs och se mer på ingångssidan performance.tinakpersson.se under rubriken Boksläpp. I år är jag med i två antologier. Ord med vingar, Migjeni, Albanskt kultursenter Borås. (utgiven) Senare i höst kommer en antologi från mitt förlag Fri press, på temat ”recilience”, ung. motståndskraft. Jag medverkar med en text.

Jag debuterade 2005 på Artéa Förlag och sedan dess har jag givit ut 7 diktsamlingar, de senaste två På Fri press förlag. En dikt ur ”Väster om Kråketorp” valdes i maj 2023 till Dagens dikt i P1.

https://sverigesradio.se/avsnitt/ur-vaster-om-kraketorp-av-tina-k-persson

Jag har även givit ut dikthäftet I en klyka av otid, 2017. Delar av den blev översatt till grekiska av författaren, dramatikern och översättaren Vasilis Papageorgious, Linnéuniversitetet. Tidiga utgivningar är Högläsning för hundar, Album för förlorade bilder och Till nattens gudinna. Jag medverkar även i ett flertal antologier.

Christina Cervantes magiska resor beställer du enklast genom mig, mejla freja@mac.com om du vill köpa ett exemplar. Priset är 230 inklusive frakten.

Väster om Kråketorp och Tecken för häst – en triptyk är båda utgivna på Fri press förlag. Jag har ett litet eget lager av båda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA