Länkar med mera

Fantastiska besked våren/sommaren 2019

Efter en intensiv april/maj med stipendium till Aten och sedan författarresa till Island (se länkar nedan) kom så ett oerhört glödande besked i maj: Förlaget Ekström & Garay, med koppling till Opulens sa ja till min roman. Snart kommer mer information om den boken.

I juni i år kom nästa stora överraskning: Jag tilldelades Region Kronobergs arbetsstipendium. Glädjen och tacksamheten fyllde mig till brädden. Se motivering under denna text. Snart förbereder jag mig för nästa bok. Poesin, som är ett mera snigligt långsamt skrivande pågår mest hela tiden. En ny hemsida är också på gång.

Årets stipendiater – arbetsstipendier

Tina K Persson, poesi

Motivering: Att våga vara poet i Sverige 2019 kräver mod och det har Tina gott om. Hon vågar välja konstnärskapet och arbetet med orden framför en trygg inkomst. Efter att ha jobbat med kultur i olika former under en lång tid blev det poesin som kom att bli hennes viktigaste uttryck. Tinas poesi är sparsmakad och hållbar men ändå otroligt uttrycksfull, en viktig motpol i en värld av snabb och intensiv kommunikation.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *