Litteratur

April, workshop, framträdande, poesi

April månad har så här långt inneburit en bra mix av arbete och förberedande av kurs/workshop samt ett efterlängtat möte med poeten Ingela Strandberg, som jag hade glädjen att läsa ihop med under en kväll på det Fria ordets hus i Växjö. Jag var ganska bekant med henne som poet, men att höra henne läsa och även framföra två visor till dragspel var mäktigt. Christer Pettersson från bibliotekets vänner hade bjudit in oss båda och att inleda var på något sätt både fint och en aning respektfullt – kvällen var ju hennes, men publiken, fullsatt till varje vrå, var intresserad av oss båda och jag vet att det fanns en tanke med att jag skulle läsa ur min samling: Väster om Kråketorp. Ingela Strandberg läste ur ett par tidiga samlingar, Vid oro skog, Nattmannen, en lång dikt om jakt som hemsöker mig, samt ur den hyllade När jag var snö.

Ingela Strandberg och hennes ärvda dragspel. En kväll som stannar länge kvar i minnet.

Två dagar senare var det en berikande kväll på Vandalorum. Vi höll vårt föredrag om boken:Kaj Engström Liv och konst. Och fick möta en liten drös intressanta föreläsare och deras mycket varierande ämnen. Tack till Britt-Marie Börjesgård m fl. på Svensk form.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *